Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Welcome to the official internet site of Boomerang Shipping.
I hope you will find here useful information about company.
I will be glad, if you choose us, so that we can work together. Anton Ganev / Manager

Presentation

news3


Идейният проект за Интермодалния терминал е практически завършен. Това каза пред журналисти във Варна министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов, предаде Фокус.

Министерството има готовност да кандидатства веднага, след като станат ясни правилата за фонда, който бе определен в бюджета от 500 млн. лева за следващата година.

„Ще бъдем едни от първите, които ще кандидатстват, убеден съм, че нашия проект ще спечели средствата, за които кандидатстваме”, коментира министърът. На първо време министерството ще кандидатства за 15 млн. лева, с което да започне техническото проектиране, след което ще се кандидатства и за 90 млн. лева за започване на изработването кейовата стена.

Министър Данаил Папазов посочи, че има дисбаланс между вече осъществените проекти по оперативна програма „Транспорт” и тези, които предстоят и то главно на териториален принцип.

„Много от проектите, които са завършени, са изключително в Южна България и по-скоро Югозападна България. Нашето желание е в следващия финансов програмен период дисбалансът да бъде нормализиран, да бъде премахната тази голяма граница на средства, които са инвестират в Южна и Северна България”, посочи министър Папазов.